تبلیغات
مرحــــــبا بکـــــم فـــــی : منتــــدی ام آســــــیه النســــــائی ( الموقع مخصص للنساء فقط ) - انواع شیرینیها

مرحــــــبا بکـــــم فـــــی : منتــــدی ام آســــــیه النســــــائی ( الموقع مخصص للنساء فقط )

دوشنبه 10 خرداد 1389

انواع شیرینیها

نویسنده: نسب سالم مقامی   طبقه بندی: آشپزی ایرانی، 

 

مواد لازم :

آرد نخودچی 500 گرم ،پودر قند 250 تا 300 گرم، روغن جامد 250 گرم
هل 1 قاشق مرباخوری پر، زعفران سائیده شده 0.5 قاشق چایخوری که در کمی آب حل می کنیم

طرز تهیه :

روغن نرم شده را با پودر قند خوب با دست مخلوط کرده تا صاف و یکدست شود . آرد نخوچی را آرام آرام اضافه می کنیم . مایه را با دست خوب مخلوط می کنیم . هل و زعفران حل شده را به آن اضافه می کنیم و خمیر را با کف دست خوب ورز می دهیم . بحدیکه اگر از خمیر گلوله ای بر داریم در دست کاملاً گلوله شود و پخش نشود . خمیر آماده را حدود 2 ساعت در زیر پوشش نگهداری می کنیم ، سپس خمیر را باز کمی ورز داده و روی میز پهن می کنیم . به ضخامت 1 سانتی متر سطح آنرا کاملاً با وردنه صاف نموده از قالبهای کوچک قالب می زنیم و در سینی می چینیم . بمدت 25 دقیقه با حرارت 350 درجه می پزیم . مراقب باشید نانها نسوزد . کافیست کف نانها کمی طلایی رنگ شود . پس از اینکه کاملاً سرد شد از سینی جدا کرده در ظرف دلخواه خود می چینیم رویش را پودر پسته می پاشیم . نان نخودچی در مقابل نور رنگ پریده می شود برای جلوگیری از این کار در ظرف حاوی نان نخودچی را بسته از برخورد با نور خلوگیری می کنیم .

نان نارگیلی

مواد لازم :

سفیده تخم مرغ 4 عدد ، پودر قند 250 گرم، پودر نارگیل 150 گرم
وانیل یک سوم قاشق چایخوری

طرز تهیه :

سفیده تخم مرغ را خوب با همزن می زنیم تا سفت شود و از ظرف نریزد سپس پودر قند را آرام آرام به آن اضافه می کنیم . در حالی که همزن کار می کند وانیل را اضافه کرده ظرفی را آب کحرده روی حرارت قرار می دهیم و پس از جوش آمدن ظرف حاوی سفیده و پودر قند را روی آب گرم قرار داده و با دور کم همزن را در آن حرکت می دهیم تا مایه گرم و کشدار شود سپس از روی حرارت برداشته نارگیل را داخل آن ریخته و با قاشق آرام مخلوط می کنیم . مایه را در کیسه مخصوص با سری مخصوص ریخته بر روی کاغذ روغنی که قبلاً در سینی پهن کرده ایم فشار می دهیم بفاصله و سپس با حرارت 300 درجه در طبقه وسط بمدتن یک ربع تا 20 دقیقه می پزیم تا نانها کمی طلایی شود . پس از خنک شدن از سینی جدا کرده و در ظرف می چینیم .

نان گردویی

مواد لازم :

زرده تخم مرغ 4 عدد، پودر قند 4 قاشق غذاخوری ،وانیل یک سوم قاشق چایخوری
هل 0.5 قاشق چایخوری ، گردو ریز شده بمقدار لازم

طرز تهیه :

زرده ، پودر قند و وانیل را خوب با همزن زده تا کاملا ً سفت شود . هل را اضافه کرده کمی می زنیم سپس گردو خرد شده را کم کم اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم به حدیکه از مایه تخم مرغ چیزی دیده نشود و تمامی آغشته به گردو باشد . سینی را کاغذ انداخته سطح آنرا چرب می کنیم و فر را با حرارت 350 درجه گرم کرده با دست چرب ، گلوله های کوچک را از مایه برداشته در دست گرد کرده به فاصله در سینی می چینیم . رویش خرده های پسته ریخته و بمدت 10 دقیقه در طبقه پایین فر می پزیم تا طلایی شود . پس از خنک شدن از کاغذ جدا کرده در ظرف می چینیم.

نان کشمشی

مواد لازم :

روغن یا کره 100 گرم ، آرد 150 گرم، کشمش ریز پلویی 100 گرم
وانیل 3/1 قاشق چایخوری ، شکر 100 گرم ، تخم مرغ 3 عدد
جوش شیرین 0.5 قاشق چایخوری یا یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر

طرز تهیه :

روغن و شکر و وانیل را مخلوط کرده خوب بزنید تا صاف و یکدست شود . تخم مرغها را دانه دانه شکسته بزنید سپس آرد و بیکینگ پودر یا جوش شیرین را اضافه کرده با قاشق مخلوط نمایید . کشمش را هم که قبلاً در آرد غلتانیده اید ریخته و از مایه به قاشق باندازه یک گردو به فاصله در سینی که قبلاً چرب شده آرد پاشیده ایم گل گل می گذاریم بعد با حرارت 350 درچه بمدت 20 دقیقه می پزیم . این شیرینی را باید گرم گرم با کاردک از سینی جدا نمایید و در ظرف بچینید .

نان کرکی

مواد لازم :

آرد شکر پاره 300 گرم ، آرد نخودچی 100 گرم، آرد برنجی 100 گرم،
پودر قند 250 گرم، روغن جامد 250 گرم، هل 1 قاشق مرباخوری، شربت (بار) 1 قاشق
زعفران حل شده در کمی آب 0.5 قاشق چایخوری

طرز تهیه :

روغن ، پودر قند و شربت را خوب با همزن می زنیم بحدیکه بصورت کرم در آید سپس اردهای مخلوط شده را کم کم اضافه نمایید و خوب ورز دهید زعفران حل شده و هل را هم به آن بیفزایید و خوب ورز دهید بحدیکه اگر از خمیر گلوله ای در دست درست کنید از هم نپاشد . این خمیر حدود 2 ساعت در جای خنکی بماند سپس باز مجدداً ورز می دهیم و گلوله هایی درست کرده در سینی می چینیم . رویش را با ماسوره ساده نقش زده در فر در در طبقه وسط بمدت 20 دقیقه با حرارت 350 درجه می پزیم . پس از پخته شدن می گذاریم کاملاً خنک شود . در ظرف چیده رویش را پودر پسته می پاشیم . این خمیر را برای راحتی می توان 2 بار از چرخ گوشت رد کرد تا کاملاً نرم و لطیف و قابل گلوله کردن باشد .

نان غرابی

مواد لازم :

شکر 200 گرم، پودر بادام 100 گرم، سفیده تخم مرغ 2 عدد، وانیل 3/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه :

شکر ، پودر بادام ، وانیل و یک عدد از سفیده تخم مرغ را با دست خوب ورز می دهیم سپس یک عدد سفیده دیگر را به آن اضافه کرده بمدت 10 دقیقه با همزن می زنیم . آنگاه مایه آماده را در کیسه پلاستیکی ریخته گوشه آنرا سوراخ کرده و بر روی کاغذ چرب شده گلهای کوچکی فشار دهید باندازه یک دوریالی روی هر گل دو خلال بادام قرار داده بمدت 10 تا 15 دقیقه طبقه وسط فر با حرارت 300 درجه می پزیم . پس از پخته شدن از فر خارج کرده وقتی خنک شد از کاغذ جدا کرده در ظرف می چینیم .

نان چای

مواد لازم :

آرد 3 کیلو ، روغن جامد 1.5 کیلو، پودر قند 750 گرم
تخم مرغ 16 عدد (8 تخم مرغ زرده و سفیده + 8 تخم مرغ فقط زرده( ، هل 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری ، بیکینگ پودر 2 قاشق غذاخوری، رنده پوست پرتقال 2 عدد پرتقال ، ماست 350 گرم

برای اندود کردن روی نان چای :

 2 عدد زرده و سفیده تخم مرغ را خوب می زنیم 2 قاشق ماست به آن اضافه کرده و 0.5 قاشق چایخوری زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم و یک قاشق پودر قند یا شیره و یک قاشق روغن مایع اضافه کرده و مخلوط می کنیم با برس روی نان چای مالیده کنجد می پاشیم با حرارت 350 درجه فارنهایت و بمدت نیم ساعت در فر گرم شده قرار می دهیم در صورت نیاز روی نان چای را حرارت می دهیم .
طرز تهیه :

تخم مرغ را با همزن انقدر می زنیم تا سفید شود بعد ماست را با همزن چند بار می زنیم ، روغن آب شده را در ظرف مناسب می ریزیم وقتی روغن نیم گرم شد پودر قند را اضافه کرده بعد تخم مرغها و ماست را اضافه می کنیم . بیکینگ پودر و هل و وانیل و رنده پوست پرتقال را به مایه اضافه می کنیم بعد آرد را الک کرده بتدریج به مایه اضافه می کنیم و خمیر را ورز می دهیم . خمیر آماده شده را بتدریج باز کرده و قالب می زنیم . می توانیم اگر خمیر لطیف نبود یکبار از چرخ گوشت رد نماییم .

نان پنجره ای

مواد لازم :

نشاسته گل یک استکان انگشتی کوچک ، تخم مرغ 5 عدد
گلاب نصف استکان انگشتی کوچک ، وانیل کمی ، روغن بمقدار لازم

طرز تهیه :

نشاسته را در گلاب حل نموده سپس از صافی رد می کنیم . تخم مرغ ها را زده به محلول نشاسته و گلاب می افزاییم ، وانیل را هم اضافه کرده و مخلو می نماییم . روغن را در ظرف نسبتاً گودی داغ کرده سپس قالب را در روغن قرار داده تا داغ شود و بعد قالب را تا لبه در مایه فرو برده در روغن داغ قرار می دهیم تا مایه آزاد گزدد سپس در صافی قرار داده تا خنک شود بعد پودر قند رویش الک می نماییم .

نان پر

مواد لازم :

تخم مرغ 3 عدد ، شیره شکر نصف استکان ، بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
آرد 1 کیلوگرم ، هل سائیده 1 قاشق مرباخوری ، روغن نیم کیلوگرم ، پودر قند 4 قاشق پر غذاخوری

طرز تهیه :

3 عدد زرده و یک عدد سفیده را در ظرفی ریخته با هل و بیکینگ پودر و روغن خوب می زنیم تا سفید شود بعد پودر قند را اضافه کرده خوب زده شود سپس آرد را آرام آرام اضافه می کنیم . در این فواصل شیر شکر را هم اضافه کرده و خمیر را خوب مالش می دهیم . خمیر را در قیف بیسکویت زن قرار داده در سینی گلهای مختلف می زنیم . رویش را با نگین پسته تزیین کرده بمدت 20 دقیقه با حرارت 350 درجه می پزیم .

نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :