تبلیغات
مرحــــــبا بکـــــم فـــــی : منتــــدی ام آســــــیه النســــــائی ( الموقع مخصص للنساء فقط ) - ملف خاص باشهى ماكولات العید

مرحــــــبا بکـــــم فـــــی : منتــــدی ام آســــــیه النســــــائی ( الموقع مخصص للنساء فقط )

یکشنبه 14 شهریور 1389

ملف خاص باشهى ماكولات العید

نویسنده: نسب سالم مقامی   طبقه بندی: المطبخ العربی، 



الكبدة بالردة

المقادیر
* كیلو كبدة شرائح .
* رأس توم مفرومة ناعم جدا .
* ملح -فلفل - نصف ملعقة صغیرة كمون - 2 ملعقة كبیرة كزبرة ناعمة .
* 2 كوب ردة ناعمة + نص كوب دقیق – ( تخلطیهم مع بعض ).
* زیت للقلى.
الطریقة

- تبلى الكبدة و ضعى علیها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبیهم كویس وحطیها فى الثلاجة تقریبا ساعتین علشان تشرب من كل التتبیلة كویس
- طلعیها من الثلاجة و سخنى الزیت
- نضع شریحة شریحة فى خلیط الردة بالدقیق و اضغطى علیها با یدك كویس من الناحیتین
- و ضعیها فى الزیت لحد ما تحمر من الناحیتین بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة یعنى ما تسیبیه على النار كثیر

******************************
الفتة :

المقادیر


ارز ابیض مستوى .
عیش بلدى محمص .
لحمة مسلوقة بالشوربة .
صلصة طمامم بالخل و الثوم .


الطریقه

طریقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغیر او رقبة )
نضع الماء على النار و فیة بصلة كبیرة مقطعة نصین و وورقتین لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشیل طبعا الریم كل ما یطلع و ارمیة الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشیلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجیب حلة تانیة نظیفة و اضع فیها ملعقة كبیرة سمن و لما تقدح ارمى فیها فصین مستكة و فصین حبهان حتلاقى ریحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقلیبة فى السمنة و تلروحى منزلة علیها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ریحة الشوربة الجمیلة
حتستوى اللحمة اطفى النار

طریقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :
اضع على النار 2ملعقة سمن و علیهم راس ثوم مفرى لحد ما یصفر بس الثوم
اروح حطة علیة 1/2 كوب خل حتى یغلى
ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قلیل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق

طریقة تركیب طبق الفتة

1_ اقطع العیش قطع متوسطة فى الطبق او الصینیة و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة یشرب شوربة
2_ اضع الارز على العیش و افردة كویس و اضع كبشة شوربة
3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قلیلة
4_ ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حیطلع منظرة و ریحتة تفتح النفس

***************************

لحم الضأن مع الفلفل

المقادیر

12 كیلو فاصولیاء
ا-2 فلفل رومی احمر
بصلتان
2 كیلو لحم (شرائح رفیعة)
-بقدونس
-4 مك زیت
-4 فصوص ثوم
-14 ك صلصة الصویا
-13 ك مرقة الدجاج-ملح

الطریقة
تقطع الفاصولیا بالورب، تقطع الفلفل والبصل ویفرم البقدونس
یوضع اللحم ویحرك لمدة 3 دقائق ثم ترفع عن النار،یهرس الثوم ویوضع فی المقلاة السابقة ثم البصل والفلفل والفاصولیا وتقلى لمدة 4 دقائق
تضاف الصویا والمرقة ثم اللحمة وتقلب لمدة 5دقائق ،یضاف البقدونس و الملح

طبق مشــــویات :

ربع كیلو لحم ضانى صغیر من بیت الكلاوى
نصف كیلو ریش ضانى صغیرة
ربع كیلو كبدة شرایح رفیعة
2 كلاوى ضانى
4 قطع صغیرة من اللیة فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبیرة عصیر لیمون
ملح وفلفل



الطریقه

تشق الكلاوى نصفین وتغسل جیدا
نغسل اللحمة والریش ثم ینقع الجمیع فى البصل
المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصیر اللیمون
یترك الخلیط منقوعا لمدة نصف ساعة
یشوى فى الشوایة بعد دهنها بالزیت او على الفحم
اول ما تشوفى الدم ابتدى یظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على طول على الناحیة التانیة
لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقایق
نشیل اللحمة من على الشوایة ونرصصها على
طبق مفروش بالبقدونس




************************


الكلاوی المحمرة


المقادیر

• كلاوی مقطعة شرائح.
• نصف ملعقة صغیرة حبهان مطحون.
• ربع ملعقة صغیرة شطة حمرا.
• 5 فصوص ثوم مقشرة ومهروسة.
• زیت أو سمن للتحمیر.
• ملح وفلفل.
• أوراق بقدونس أو أوراق جرجیر للتقدیم.
الطریقة
تبلی شرائح الكلاوی المقطعة بالبهارات والحبهان والملح والشطة.
بعد كده هاتِ طاسة وحطی فیها زیت أو سمنة زی ما تحبی وضیفی إلیها التوم وقلبی لغایة ما یحمر.
بعد كده ضیفی شرائح الكلاوی المقطعة وشوحیها على نار هادیة لغایة ما تستوی.
حطیها فی الطبق وزینی الطبق بأوراق البقدونس والجرجیر وبالهنا والشفا.


***********************



لسان بالخضراوات

المقادیر
• لسان.
• بهارات (ملح، فلفل، زعتر).
• فلفل رومی أحمر.
• بصلة كبیرة مقطعة شرائح.
• فصان حبهان.
• عود كرفس.
• بصلة.
• سمنة.
الطریقة
هاتِ اللسان ونظفیه كویس وبعد كده اسلقیه فی إناء على النار وضیفی إلیه عند السلق حبهان وبصلة وعود كرفس.
بعد ما تسلقی اللسان شیلیه من میة السلق وقشری الجلد الخارجی منه وهو سخن.
بعد ما یبرد قطعیه شرائح بعد كده حمری البصلة فی طاسة فیها شویة زیت أو سمن والفلفل الرومی وتشوح شرائح اللسان المقطعة حتى تنضج الخضراوات واللسان تماماً وتضاف البهارات والملح..


*******************************


الكبدة

المقادیر


• كبدة الخروف.
• بصلة كبیرة.
• فصین توم.
• عصیر لیمون.
• توابل وبهارات وملح.
• نصف فنجان زیت.



الطریقة
قطعی البصلة قطع صغیرة وبعد كده ضیفی إلیها التوابل والبهارات وعصیر اللیمون..

بعد كده قطعی الكبدة إلى شرائح وضیفیها للخلیط السابق وقلبیهم وسیبیهم ساعة علشان الكبدة تبقى متتبّلة..

بعد كده حطیها فی صینیة على نار هادئة وضیفی إلیها نصف فنجان الزیت وقطعی فصین التوم إلى قطع صغیرة وضیفیهم إلیها..

سیبی الكبدة على النار لمدة نصف ساعة مع التقلیب المستمر، وبعد ما تستوی الكبدة حطیها فی الطبق ومعاها طبق سلطة خضراء وطبق رز أبیض أو مكرونة... وبالهنا والشفا

**********************


فخدة فى الفرن

فخذة ضانى- 2 ملعقة كبیرة صلصة طماطم- ملعقة كبیرة بهارات لحم
2ملعقة كبیرة خل- ملعقة صغیرة فلفل أسود- ملعقةكبیرة ملح 5- فصوص ثوم صحیحة – بصلة كبیرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبیرة زیت او سمنة


الطریقة

اغسلی الفخذة ونشفیها
اعملی بعض الخروم بالسكینة فى لحم الفخذة
ضعی فی طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطیها جیدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبیل وفص ثوم صحیح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبیل ندعك بیها الفخدة كلها كویس
نضع الزیت او السمن فى صینیة كبیرة على النار ونحمر فیها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كویس فیها لحد ما تحمر من جمیع الجهات
نتركها على النار ونغطیها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصینیة بورق الألمنیوم،و ضعیها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجیها شیلى الورقة الفویل من علیها وادهنیها بصلصة الطماطم


***************************

كبدة بالدقة


المقادیر

* ½كیلو كبدة بتلو.
* 1/2 راس ثوم مهروس.
* 3 معالق زیت.
* عصیر لیمون.
* معلقة كبیرة بقدونس مفروم.
* ملح وفلفل و كمون.


الطریقة
- تغسل الكبدة كویس بالماء والخل
- وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقیقة
- ندهن مقلایة بالزیت ونشوح فیها الكبدة كویس على نار عالیة لحد ماتستوى ونشیلها من على النار
- نخلط كل مقادیر الدقة اللى عندنا مع بعضالثوم والبقدونس و عصیر اللیمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كویس لحد ما الدقة تتخلط كویس بالكبدة ونقدمها ساخنة.


****************************************
كبدة الكباب

المقادیر
- 1/2 كیلو كبدة.
- 3 معالق سمنة.
- 1/2 راس ثوم.
- كوب عصیر طماطم.
- ملح – فلفل – بهارات.


الطریقة
- بعد مانغسل الكبدة كویس ونجهزها نقطعها مكعبات.
- اقدحى السمنة وحمرى فیها الثوم (بس یكون مقطع حلقات مش مهروس )
لحد ما لونه یصفر
- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار
هادیة لحد ما الكبدة تنشف مایتها
- اضیفى علیها علیها عصیر الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
- اتركیها على نار هادیة لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
حمرى فیها الكبدة وتقدمیها.


*****************************************

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابیض

المقادیر
1* كیلو كبدة ضانى .
* عدد 3 كلاوى.
* عدد 2 قلب .
* 2فلفل اخضر رومى او حامى.
* رأس ثوم مفصصة ومفرومة.
* ملح – فلفل – كمون.
* ربع كوب زیت.



الطریقة

- یقطع الكبد والكلاوی والقلوب إلی شرائح رفیعة او مكعبات
- ثم تغسل بالماء وتصفی فی مصفاة كل واحد لوحدة
- ثم یسخن الزیت وتقلب شرائح القلوب والكلاوی كویس لحد ما ینزلوا مایتهم ویشربوها
- وبعدین تضاف شرائح الكبدة إلی القلوب والكلاوی وتقلب جیدا ثم یضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم یقلب كله مع بعض ویترك علی نار هادئة لحد ما یستووا مع اضافة القلیل من الماء كلما احتاجوا
ویقدم مع طبق من الارز الابیض


***********************************


الكبدة بالفلفل و الطماطم

المقادیر
* نص كیلو كبدة .
* ملح _فلفل _فلفلة رومى كبیرة _بصلة كبیرة .
* طماطمایة كبیرة .
* معلقة زیت او سمن _ معلقة صغیرة خل .فصین ثوم.
الطریقة

* نقطع الكبدة قطع صغیرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .
* نضع السمن فى حلة و نشوح فیها البصل و الفلفل و فصین الثوم لحد ما یصفروا
* ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر
* اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و یكون فیها صوص بنى.

نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :